Aftenmøde onsdag d. 9. september kl. 19.00 i Skolegade 32

Poul Duedahl, professor ved historiestudiet på Ålborg Universitet, holder foredraget "Grænseland"

(Danmarks Radio sender i foråret 2020 en tv-serie af samme navn baseret på bogen Grænseland og med Lars Mikkelsen som vært.)

Hvilken betydning havde det at leve i Slesvig som dansksindet og i 4 år håbe på en afstemning vedrørende tilhørsforholdet til Tyskland og Danmark, men i stedet at måtte vente yderligere 50 år på at vælge mellem de to lande? Hvorfor blev der omkring år 1900 indført forbud mod danske skoler i Slesvig? Og hvorfor skulle dansksindede i Slesvig leve med risikoen for at miste forældreretten, hvis børnene blev sendt på ungdomsskole i Danmark?

Foredraget bygger på bogen Grænseland og fortæller historien om landegrænsen mellem Danmark og Tyskland i årene fra 1840-1920, om hvordan den fik sin nutidige form, og om alt, der binder befolkningen i grænselandet sammen.

PS Dette foredrag erstatter et tidligere omtalt foredrag med Marc-Christoph Wagner. Datoen er også ændret!