Sangeftermiddag med Anne Odgaard og Marianne Søgaard

 

Onsdag den 21. september 2022
kl. 16 i Plexus

Sangeftermiddagen skulle have været afholdt som en nytårs-sangeftermiddag d. 7.1., men blev aflyst pga Corona.
Nytåret skulle være fejret med boblevand og kransekage, og arrangementet skulle markere vores ibrugtagning af den nye Højskolesangbog.

Der vil fortsat blive serveret boblevand og kransekage selvom det meste af år 2022 er gået til den tid.

Anne Odgaard er vokset op i Holstebro, og senere har hun uddannet sig ved Det Jyske Musikkonservatorium. Hun har været højskolelærer på Silkeborg Højskole og er nu kirkemusiker ved Virklund Kirke. Anne Odgaard har som medlem af sangbogsudvalget deltaget i udvælgelsen af sange til Højskolesangbogen.
Hun har lavet en lang række koncerter og foredrag, og hun har bl.a. flere gange deltaget i mindeaften i Holstebro Kirke.

Marianne Søgaard er højskolelærer på Silkeborg Højskole. Hun er en ny dansk sang- og salmedigter og komponist med et enkelt, melodisk og iørefaldende tonesprog. Hun er repræsenteret i Højskolesangbogens 19. udgave med 7 melodier og en tekst.

Anne Odgaard og Marianne Søgaard er begge forankret i højskolemiljøer og fællessang, og i løbet af eftermiddagen vil de synge/spille både velkendte og nye sange, og knytte fortællinger, fortolkninger og facts til sangene.

Der sluttes af med dagens ret kl. 18

Pris 50 kr. pr. person – drikkevarer for egen regning (ud over champagnen)

Arrangementet er kun for medlemmer – meld dig ind i Holstebro Højskoleforening nedenfor.

Bliv medlem af Holstebro Højskoleforening

Ønsker du at deltage i vores spændende arrangementer, så meld dig ind i Holstebro Højskoleforening i dag.
Det koster kun kr. 150,- om året.

Vi afholder 10-15 arrangementer om året, med hovedvægten lagt på oplysende foredrag.

Tirsdag d. 9. maj 2023 kl. 8.00 - ca. kl. 17.00 (afgang fra Toftegade)

Kalkminerne blev etableret i 1926, og de store sale, som opstod under brydning af kalk, blev senere brugt til indretning af Danmarks mest særprægede museum med store originale gipsfigurer, f.eks. Cimbrertyren og Gefionspringvandet.

I efterårsferien 2016 åbnede Rebildcentret en helt ny udstilling om Den Kolde Krig. Den handler om de årtier, hvor befolkningen i både øst og vest levede med frygten for atomkrig. Udstillingen tager en række temaer op om det liv, der blev levet i skyggen af supermagternes våbenkapløb og konflikter.

 Vi spiser medbragte sandwich i Rebildcentret (drikkevarer købes på stedet). Herefter går turen til Viborg Domkirke, hvor en guide fortæller og viser os rundt i domkirken. Der er kaffe/te med brød efter rundvisningen.

I 1864 startede genopførelsen af den nuværende Viborg Domkirke efter flere brande og alterets grundsten blev nedlagt af kongen i december. Arkitekterne Nebelong og Julius Tholle ledede arbejdet, men efter begges død i 1871 blev det afsluttet af professor H. B. Storck, med indvielse den 10. september 1876. Siden er Joakim Skovgaards kalkmalerier kommet til som en protestantisk billedbibel, enestående i sin art. Det har atter gjort kirken til et turistmål og valfartssted, der må opleves og ses, når man er i Viborg.

c/o Vibeke Sørensen
Skovgårdsvej 18, 2. sal, lejlighed 5
7500 Holstebro