
Højskoledag d. 5. februar 2022 er desværre aflyst – pga afbud fra Lea Korsgaard.
Højskoledagen holdes i samarbejde med Holstebhro Valgmenighed med morgensang i Skolegade 32 og derefter foredrag og frokost.
Lea Korsgaard holder foredraget “Glæden som det vigtigste forsvar – om kynisme og omsorg i kampen for en bedre og grønnere verden”. Lea Korsgaard er medstifter og chefredaktør på Zetland. Hun har en mastergrad i sociologi fra The New School, New York, og en bachelorgrad i journalistik fra Syddansk Universitet. Før hun forlod den etablerede mediebranche og blev medstifter af Zetland, var hun journalist på Berlingske Tidende og Politiken. Hun har skrevet dokumentariske beretninger i bogform, senest “Den der råber lyver” (2017) og har vundet flere priser.
Efter frokosten optræder Odinteatret i Valgmenighedskirken med forestillingen Ekkoer af fejring.
Det er en fejring af livet og den skal udtrykke taknemmelighed gennem sang og skabe et rum for at huske dem, der ikke længere er iblandt os. I alle kulturer er dåben, brylluppet og begravelsen nogle af de vigtigste fejringer i samfundet. Blandt disse fælles ritualer og manifestationer har sangstemmen som instrument altid været en vigtig udtryksform.
Arrangementet er kun for medlemmer – meld dig ind i Holstebro Højskoleforening nedenfor.
Bliv medlem af Holstebro Højskoleforening
Ønsker du at deltage i vores spændende arrangementer, så meld dig ind i Holstebro Højskoleforening i dag.
Det koster kun kr. 150,- om året.
Vi afholder 10-15 arrangementer om året, med hovedvægten lagt på oplysende foredrag.
Tirsdag d. 9. maj 2023 kl. 8.00 - ca. kl. 17.00 (afgang fra Toftegade)
Kalkminerne blev etableret i 1926, og de store sale, som opstod under brydning af kalk, blev senere brugt til indretning af Danmarks mest særprægede museum med store originale gipsfigurer, f.eks. Cimbrertyren og Gefionspringvandet.
I efterårsferien 2016 åbnede Rebildcentret en helt ny udstilling om Den Kolde Krig. Den handler om de årtier, hvor befolkningen i både øst og vest levede med frygten for atomkrig. Udstillingen tager en række temaer op om det liv, der blev levet i skyggen af supermagternes våbenkapløb og konflikter.
Vi spiser medbragte sandwich i Rebildcentret (drikkevarer købes på stedet). Herefter går turen til Viborg Domkirke, hvor en guide fortæller og viser os rundt i domkirken. Der er kaffe/te med brød efter rundvisningen.
I 1864 startede genopførelsen af den nuværende Viborg Domkirke efter flere brande og alterets grundsten blev nedlagt af kongen i december. Arkitekterne Nebelong og Julius Tholle ledede arbejdet, men efter begges død i 1871 blev det afsluttet af professor H. B. Storck, med indvielse den 10. september 1876. Siden er Joakim Skovgaards kalkmalerier kommet til som en protestantisk billedbibel, enestående i sin art. Det har atter gjort kirken til et turistmål og valfartssted, der må opleves og ses, når man er i Viborg.

c/o Vibeke Sørensen
Skovgårdsvej 18, 2. sal, lejlighed 5
7500 Holstebro