Grundlovsmøde med Maria Rørbye Rønn på Nr. Vosborg

Søndag d. 5. juni 2022 kl. 14.00

Holstebro Højskoleforening er igen med til at arrangere grundlovsmødet på Nr. Vosborg. Årets grundlovstaler er Maria Rørbye Rønn.

Maria Rørbye Rønn har stået i spidsen for DR, siden hun i 2010 blev konstitueret generaldirektør efter Kenneth Plummer. Før da var hun direktør for jura, politik og strategi i DR. I februar 2011 blev hun tilbudt posten som generaldirektør og takkede ja.

”Dengang fik jeg et råd af en fra DR’s bestyrelse. Han sagde: ”Husk nu at være dig selv – også når det buldrer og brager. For det er en vigtig del af, at du er nået hertil”. Det var virkelig et godt råd, for det er der, man finder roen i sig selv til at træffe de rette beslutninger”.

Arrangementet er kun for medlemmer – meld dig ind i Holstebro Højskoleforening nedenfor.

Bliv medlem af Holstebro Højskoleforening

Ønsker du at deltage i vores spændende arrangementer, så meld dig ind i Holstebro Højskoleforening i dag.
Det koster kun kr. 150,- om året.

Vi afholder 10-15 arrangementer om året, med hovedvægten lagt på oplysende foredrag.

Tirsdag d. 9. maj 2023 kl. 8.00 - ca. kl. 17.00 (afgang fra Toftegade)

Kalkminerne blev etableret i 1926, og de store sale, som opstod under brydning af kalk, blev senere brugt til indretning af Danmarks mest særprægede museum med store originale gipsfigurer, f.eks. Cimbrertyren og Gefionspringvandet.

I efterårsferien 2016 åbnede Rebildcentret en helt ny udstilling om Den Kolde Krig. Den handler om de årtier, hvor befolkningen i både øst og vest levede med frygten for atomkrig. Udstillingen tager en række temaer op om det liv, der blev levet i skyggen af supermagternes våbenkapløb og konflikter.

 Vi spiser medbragte sandwich i Rebildcentret (drikkevarer købes på stedet). Herefter går turen til Viborg Domkirke, hvor en guide fortæller og viser os rundt i domkirken. Der er kaffe/te med brød efter rundvisningen.

I 1864 startede genopførelsen af den nuværende Viborg Domkirke efter flere brande og alterets grundsten blev nedlagt af kongen i december. Arkitekterne Nebelong og Julius Tholle ledede arbejdet, men efter begges død i 1871 blev det afsluttet af professor H. B. Storck, med indvielse den 10. september 1876. Siden er Joakim Skovgaards kalkmalerier kommet til som en protestantisk billedbibel, enestående i sin art. Det har atter gjort kirken til et turistmål og valfartssted, der må opleves og ses, når man er i Viborg.

c/o Vibeke Sørensen
Skovgårdsvej 18, 2. sal, lejlighed 5
7500 Holstebro