
Ole Lauridsen:
Er modersmålet i fare?
Onsdag d. 5. oktober 2022 kl. 17.00
i Skolegade 32
Lektor Ole Lauridsen ved Århus Universitet er den faglige kompetence bag radioprogrammet Sproghjørnet, som mange af os kender med snak om det danske sprog fra radioens P4. Ole fortæller på munter vis om sprogets udvikling og forandring, som han har fulgt gennem mere end 30 år og han forsøger med humor og lidt ironi at formidle dette til os uden at blive sprogrevser.
Er modersmålet i fare? Bliver det opslugt af engelsk, kvalt af ungdommen eller “bare” ødelagt af almindeligt sjuskeri?
Det er ikke nemt at lære dansk. Den danske sprog er en svær en!
Kom og hør en sprogekspert med fingeren på det foranderlige danske sprogs galopperende puls, og høre ham fortælle om, hvad der sker med både vores skrift- og talesprog.
Vi ses til fyraftensmøde i Skolegade 32, onsdag d. 5. oktober 2022 kl. 17.00
Arrangementet er kun for medlemmer – meld dig ind i Holstebro Højskoleforening nedenfor.
Bliv medlem af Holstebro Højskoleforening
Ønsker du at deltage i vores spændende arrangementer, så meld dig ind i Holstebro Højskoleforening i dag.
Det koster kun kr. 150,- om året.
Vi afholder 10-15 arrangementer om året, med hovedvægten lagt på oplysende foredrag.
Tirsdag d. 9. maj 2023 kl. 8.00 - ca. kl. 17.00 (afgang fra Toftegade)
Kalkminerne blev etableret i 1926, og de store sale, som opstod under brydning af kalk, blev senere brugt til indretning af Danmarks mest særprægede museum med store originale gipsfigurer, f.eks. Cimbrertyren og Gefionspringvandet.
I efterårsferien 2016 åbnede Rebildcentret en helt ny udstilling om Den Kolde Krig. Den handler om de årtier, hvor befolkningen i både øst og vest levede med frygten for atomkrig. Udstillingen tager en række temaer op om det liv, der blev levet i skyggen af supermagternes våbenkapløb og konflikter.
Vi spiser medbragte sandwich i Rebildcentret (drikkevarer købes på stedet). Herefter går turen til Viborg Domkirke, hvor en guide fortæller og viser os rundt i domkirken. Der er kaffe/te med brød efter rundvisningen.
I 1864 startede genopførelsen af den nuværende Viborg Domkirke efter flere brande og alterets grundsten blev nedlagt af kongen i december. Arkitekterne Nebelong og Julius Tholle ledede arbejdet, men efter begges død i 1871 blev det afsluttet af professor H. B. Storck, med indvielse den 10. september 1876. Siden er Joakim Skovgaards kalkmalerier kommet til som en protestantisk billedbibel, enestående i sin art. Det har atter gjort kirken til et turistmål og valfartssted, der må opleves og ses, når man er i Viborg.

c/o Vibeke Sørensen
Skovgårdsvej 18, 2. sal, lejlighed 5
7500 Holstebro