Foredrag med
Samuel Rachlin

Onsdag den 11. maj 2022
i Plexus

Samuel Rachlin, som til daglig er bosat i USA, kommer til Holstebro og holder foredrag. Det bliver uden tvivl tankevækkende at høre Samuel Rachlins vurdering, når han beskriver den aktuelle situation i Europa, herunder situationen i Ukraine. Få kender russisk tankegang som Samuel Rachlin.

Samuel Rachlin var i mange år Danmarks Radios korrespondent i Moskva – siden blev han TV2’s første nyhedsvært. Senere arbejdede han som korrespondent for TV2 både i Moskva og Washington. I dag deler han ud af sine mange år som korrespondent i skarpe og indlevende foredrag om den aktuelle verdenspolitiske situation.

I 1990’erne var Samuel Rachlin ansat ved Verdensbanken i Washington og indtog derefter posten som finansjournalist på nyhederne på TV2. Han er desuden forfatter til flere bøger, deriblandt “Jeg, Putin” og “Mig og Stalin”, og han har skrevet en række artikler og kronikker.

Arrangementet er kun for medlemmer – meld dig ind i Holstebro Højskoleforening nedenfor.

Bliv medlem af Holstebro Højskoleforening

Ønsker du at deltage i vores spændende arrangementer, så meld dig ind i Holstebro Højskoleforening i dag.
Det koster kun kr. 150,- om året.

Vi afholder 10-15 arrangementer om året, med hovedvægten lagt på oplysende foredrag.

Tirsdag d. 9. maj 2023 kl. 8.00 - ca. kl. 17.00 (afgang fra Toftegade)

Kalkminerne blev etableret i 1926, og de store sale, som opstod under brydning af kalk, blev senere brugt til indretning af Danmarks mest særprægede museum med store originale gipsfigurer, f.eks. Cimbrertyren og Gefionspringvandet.

I efterårsferien 2016 åbnede Rebildcentret en helt ny udstilling om Den Kolde Krig. Den handler om de årtier, hvor befolkningen i både øst og vest levede med frygten for atomkrig. Udstillingen tager en række temaer op om det liv, der blev levet i skyggen af supermagternes våbenkapløb og konflikter.

 Vi spiser medbragte sandwich i Rebildcentret (drikkevarer købes på stedet). Herefter går turen til Viborg Domkirke, hvor en guide fortæller og viser os rundt i domkirken. Der er kaffe/te med brød efter rundvisningen.

I 1864 startede genopførelsen af den nuværende Viborg Domkirke efter flere brande og alterets grundsten blev nedlagt af kongen i december. Arkitekterne Nebelong og Julius Tholle ledede arbejdet, men efter begges død i 1871 blev det afsluttet af professor H. B. Storck, med indvielse den 10. september 1876. Siden er Joakim Skovgaards kalkmalerier kommet til som en protestantisk billedbibel, enestående i sin art. Det har atter gjort kirken til et turistmål og valfartssted, der må opleves og ses, når man er i Viborg.

c/o Vibeke Sørensen
Skovgårdsvej 18, 2. sal, lejlighed 5
7500 Holstebro