Grundlovsmøde på Nr. Vosborg

Mandag d. 5. juni 2023 kl. 14.00

Holstebro Højskoleforening er igen med til at arrangere Grundlovsmødet på Nr. Vosborg.

Grundlovsdagen arrangeres i et samarbejde mellem Holstebro Højskoleforening, Bøvling Valgmenighed, DGI Vestjylland, Holstebro Valgmenighed og Fonden Nørre Vosborg.

I år er vi så heldige, at kunne præsentere Michael Böss som årets hovedtaler og ikke mindst taler af vores unge deltagere fra Holstebro Friskole. Michael Böss er dr.phil og cand.mag, lektor emeritus ved Århus Universitet og en aktiv forfatter, skribent og foredragsholder – med et stort lokalt engagement.

Det er gratis at deltage, og ønsker du ikke tilkøb, er der ingen tilmelding.

På Nr. Vosborgs hjemmeside kan kaffe og kage tilkøbes på forhånd – pris 100 kr. Kaffe serveres efter talerne. Hvis vejret tillader nydes dette i det fri.

Det er også muligt at starte med en dejlig frokost – pris 399 kr.

 

Bliv medlem af Holstebro Højskoleforening

Ønsker du at deltage i vores spændende arrangementer, så meld dig ind i Holstebro Højskoleforening i dag.
Det koster kun kr. 150,- om året.

Vi afholder 10-15 arrangementer om året, med hovedvægten lagt på oplysende foredrag.

Tirsdag d. 9. maj 2023 kl. 8.00 - ca. kl. 17.00 (afgang fra Toftegade)

Kalkminerne blev etableret i 1926, og de store sale, som opstod under brydning af kalk, blev senere brugt til indretning af Danmarks mest særprægede museum med store originale gipsfigurer, f.eks. Cimbrertyren og Gefionspringvandet.

I efterårsferien 2016 åbnede Rebildcentret en helt ny udstilling om Den Kolde Krig. Den handler om de årtier, hvor befolkningen i både øst og vest levede med frygten for atomkrig. Udstillingen tager en række temaer op om det liv, der blev levet i skyggen af supermagternes våbenkapløb og konflikter.

 Vi spiser medbragte sandwich i Rebildcentret (drikkevarer købes på stedet). Herefter går turen til Viborg Domkirke, hvor en guide fortæller og viser os rundt i domkirken. Der er kaffe/te med brød efter rundvisningen.

I 1864 startede genopførelsen af den nuværende Viborg Domkirke efter flere brande og alterets grundsten blev nedlagt af kongen i december. Arkitekterne Nebelong og Julius Tholle ledede arbejdet, men efter begges død i 1871 blev det afsluttet af professor H. B. Storck, med indvielse den 10. september 1876. Siden er Joakim Skovgaards kalkmalerier kommet til som en protestantisk billedbibel, enestående i sin art. Det har atter gjort kirken til et turistmål og valfartssted, der må opleves og ses, når man er i Viborg.

c/o Vibeke Sørensen
Skovgårdsvej 18, 2. sal, lejlighed 5
7500 Holstebro