Aftenmøde med Henrik Stubkjær

Aftenmøde i Skolegade 32 tirsdag d. 17. januar 2023 kl. 19.00

Henrik Stubkjær, biskop over Viborg Stift, holder foredraget: Udfordringer til folkekirken i dag.

Aftenens foredragsholder fortæller om sit liv og vejen fra studenterpræst i Aarhus til job som forstander på Diakonskolen i Århus, videre som generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp og siden 2014 med opgaven som biskop.
I denne funktion har Henrik Stubkjær stort fokus på, at kirken skal være en levende og aktiv del af menneskers liv og ikke mindst være medspiller i livet ude i lokalsamfundene. En del af foredraget handler derfor om de udfordringer, som Folkekirken står overfor i dag. Hvordan skal det lykkes?

Pris: 140 kr.
Der serveres kaffe/the og bolle med pålæg + lidt sødt.

 

Arrangementet er kun for medlemmer – meld dig ind i Holstebro Højskoleforening nedenfor.

Bliv medlem af Holstebro Højskoleforening

Ønsker du at deltage i vores spændende arrangementer, så meld dig ind i Holstebro Højskoleforening i dag.
Det koster kun kr. 150,- om året.

Vi afholder 10-15 arrangementer om året, med hovedvægten lagt på oplysende foredrag.

Tirsdag d. 9. maj 2023 kl. 8.00 - ca. kl. 17.00 (afgang fra Toftegade)

Kalkminerne blev etableret i 1926, og de store sale, som opstod under brydning af kalk, blev senere brugt til indretning af Danmarks mest særprægede museum med store originale gipsfigurer, f.eks. Cimbrertyren og Gefionspringvandet.

I efterårsferien 2016 åbnede Rebildcentret en helt ny udstilling om Den Kolde Krig. Den handler om de årtier, hvor befolkningen i både øst og vest levede med frygten for atomkrig. Udstillingen tager en række temaer op om det liv, der blev levet i skyggen af supermagternes våbenkapløb og konflikter.

 Vi spiser medbragte sandwich i Rebildcentret (drikkevarer købes på stedet). Herefter går turen til Viborg Domkirke, hvor en guide fortæller og viser os rundt i domkirken. Der er kaffe/te med brød efter rundvisningen.

I 1864 startede genopførelsen af den nuværende Viborg Domkirke efter flere brande og alterets grundsten blev nedlagt af kongen i december. Arkitekterne Nebelong og Julius Tholle ledede arbejdet, men efter begges død i 1871 blev det afsluttet af professor H. B. Storck, med indvielse den 10. september 1876. Siden er Joakim Skovgaards kalkmalerier kommet til som en protestantisk billedbibel, enestående i sin art. Det har atter gjort kirken til et turistmål og valfartssted, der må opleves og ses, når man er i Viborg.

c/o Vibeke Sørensen
Skovgårdsvej 18, 2. sal, lejlighed 5
7500 Holstebro