Højskoledag i Skolegade 32

Lørdag d. 4. februar 2023 kl. 10.00 – 16.00

Højskoledagen holdes i samarbejde med Holstebro Valgmenighed med morgensang i Skolegade 32 og derefter foredrag og frokost.

 

Thomas Bolander, professor på Danmarks Tekniske Universitet, forsker i og holder foredrag om kunstig intelligens: ”Hvordan kan mennesker gøre fremtidens computere, smartphones og robotter i stand til at begynde at forstå, hvordan vi mennesker tænker?” Målet er at lave computere og robotter, som kan ”spille sammen med” mennesker og robotter.

I 2019 modtog Thomas Bolander H.C. Ørsteds Sølvmedalje for fremragende forskningsformidling, og prisen er kun givet to gange siden år 2000. Han har skrevet bogen ”Hvordan ser fremtiden ud med kunstig intelligens”.

 

Efter frokosten optræder Odinteatret i Valgmenigheds-kirken med forestillingen Ekkoer af fejring.

Det er en fejring af livet, og den skal udtrykke taknemmelighed gennem sang og skabe et rum for at huske dem, der ikke længere er iblandt os. I alle kulturer er dåben, brylluppet og begravelsen nogle af de vigtigste fejringer i samfundet. Blandt disse fælles ritualer og manifestationer har sangstemmen som instrument altid været en vigtig udtryksform.

 

Arrangementet er kun for medlemmer – meld dig ind i Holstebro Højskoleforening nedenfor.

Bliv medlem af Holstebro Højskoleforening

Ønsker du at deltage i vores spændende arrangementer, så meld dig ind i Holstebro Højskoleforening i dag.
Det koster kun kr. 150,- om året.

Vi afholder 10-15 arrangementer om året, med hovedvægten lagt på oplysende foredrag.

Tirsdag d. 9. maj 2023 kl. 8.00 - ca. kl. 17.00 (afgang fra Toftegade)

Kalkminerne blev etableret i 1926, og de store sale, som opstod under brydning af kalk, blev senere brugt til indretning af Danmarks mest særprægede museum med store originale gipsfigurer, f.eks. Cimbrertyren og Gefionspringvandet.

I efterårsferien 2016 åbnede Rebildcentret en helt ny udstilling om Den Kolde Krig. Den handler om de årtier, hvor befolkningen i både øst og vest levede med frygten for atomkrig. Udstillingen tager en række temaer op om det liv, der blev levet i skyggen af supermagternes våbenkapløb og konflikter.

 Vi spiser medbragte sandwich i Rebildcentret (drikkevarer købes på stedet). Herefter går turen til Viborg Domkirke, hvor en guide fortæller og viser os rundt i domkirken. Der er kaffe/te med brød efter rundvisningen.

I 1864 startede genopførelsen af den nuværende Viborg Domkirke efter flere brande og alterets grundsten blev nedlagt af kongen i december. Arkitekterne Nebelong og Julius Tholle ledede arbejdet, men efter begges død i 1871 blev det afsluttet af professor H. B. Storck, med indvielse den 10. september 1876. Siden er Joakim Skovgaards kalkmalerier kommet til som en protestantisk billedbibel, enestående i sin art. Det har atter gjort kirken til et turistmål og valfartssted, der må opleves og ses, når man er i Viborg.

c/o Vibeke Sørensen
Skovgårdsvej 18, 2. sal, lejlighed 5
7500 Holstebro