Kommende arrangementer:

Foredrag med Samuel Rachlin
Onsdag den 11. maj 2022
Holstebro Højskoleforening håber at
Samuel Rachlin var i mange år Danmarks Radios korrespondent i Moskva – siden blev han TV2’s første nyhedsvært. Senere arbejdede han som korrespondent for TV2 både i Moskva og Washington.

Dagstur til Løgumkloster og Vadehavscenteret
Onsdag den 18. maj 2022
Heldagstur i bus til Løgumkloster hvor vi besøger Klosterkirken og Refugiet. Helle Skaarup – tidligere direktør på Nørre Vosborg – viser rundt og fortæller om stedets historie.

Grundlovsmøde med Maria Rørbye Rønn på Nr. Vosborg
Søndag den 5. juni 2022
Holstebro Højskoleforening er igen med til at arrangere grundlovsmødet på Nr. Vosborg. Årets grundlovstaler er Maria Rørbye Rønn.

Steffen Jensen:
“Den aktuelle situation i Mellemøsten”.
Onsdag den 7. september 2022
Aftenmøde i Plexus: Steffen Jensen er et af landets bedst kendte ansigter, ikke mindst på baggrund af rapporterne fra Mellemøsten.

Ole Lauridsen holder foredraget “Er modersmålet i fare?”
Onsdag den 5. oktober 2022
Fyraftensmøde i Skolegade 32: Ole fortæller på munter vis om sprogets udvikling og forandring, som han har fulgt gennem mere end 30 år og han forsøger med humor og lidt ironi at formidle dette til os uden at blive sprogrevser.

Kirkekoncert med Kurt Ravn og Carl Ulrik Munk-Andersen.
Torsdag den 27. oktober 2022
Efterårsmøde i Valgmenighedskirken.
Spændvidden i Kurt Ravns flotte stemme kommer smukt til udtryk i et meget varieret koncertprogram. Kurt Ravn har en særlig – og ganske fremragende – evne til at give tekst og musik ekstra udtryk og liv. Og det med et imponerende overskud.
Bliv medlem af Holstebro Højskoleforening
Ønsker du at deltage i vores spændende arrangementer, så meld dig ind i Holstebro Højskoleforening i dag.
Det koster kun kr. 150,- om året.
Vi afholder 10-15 arrangementer om året, med hovedvægten lagt på oplysende foredrag.
Tirsdag d. 9. maj 2023 kl. 8.00 - ca. kl. 17.00 (afgang fra Toftegade)
Kalkminerne blev etableret i 1926, og de store sale, som opstod under brydning af kalk, blev senere brugt til indretning af Danmarks mest særprægede museum med store originale gipsfigurer, f.eks. Cimbrertyren og Gefionspringvandet.
I efterårsferien 2016 åbnede Rebildcentret en helt ny udstilling om Den Kolde Krig. Den handler om de årtier, hvor befolkningen i både øst og vest levede med frygten for atomkrig. Udstillingen tager en række temaer op om det liv, der blev levet i skyggen af supermagternes våbenkapløb og konflikter.
Vi spiser medbragte sandwich i Rebildcentret (drikkevarer købes på stedet). Herefter går turen til Viborg Domkirke, hvor en guide fortæller og viser os rundt i domkirken. Der er kaffe/te med brød efter rundvisningen.
I 1864 startede genopførelsen af den nuværende Viborg Domkirke efter flere brande og alterets grundsten blev nedlagt af kongen i december. Arkitekterne Nebelong og Julius Tholle ledede arbejdet, men efter begges død i 1871 blev det afsluttet af professor H. B. Storck, med indvielse den 10. september 1876. Siden er Joakim Skovgaards kalkmalerier kommet til som en protestantisk billedbibel, enestående i sin art. Det har atter gjort kirken til et turistmål og valfartssted, der må opleves og ses, når man er i Viborg.

c/o Vibeke Sørensen
Skovgårdsvej 18, 2. sal, lejlighed 5
7500 Holstebro