Højskoledag i Skolegade 32

Lørdag d. 3. februar 2024 kl. 10.00 – 16.00

Højskoledagen holdes i samarbejde med Holstebro Valgmenighed med morgensang i Skolegade 32 og derefter foredrag og frokost.

 Minik Thorleif Rosing er en verdenskendt, grønlandsk geolog, der siden 2000 har været professor i geologi ved Københavns Universitet. Han holder foredraget Rejsen til tidernes morgen”. I dette foredrag bliver du grebet af Minik Rosings fortælling om Jordens opståen og hvilke forandringer, der har gjort planeten til det, den er i dag.  Uden liv havde Jorden ikke haft kontinenter, og i takt med liv på Jorden har atmosfæren, landjorden og havet undergået fascinerende forandringer. Af den grund kategoriserer Minik Rosing livet som den allerstærkeste forandrende kraft i Jordens levetid.

Tag med på rejsen fra livets første fodspor på Jorden. En stor del af denne viden stammer fra Grønland, hvor Minik Rosing selv er født og har sit udgangspunkt for sin forskning i geologi.

 Efter frokost kommer Birgitte Hansen med sangforedraget “Fra Grundtvig til Kim Larsen”.

Dette er en musikalsk tidsrejse med sange og fortællinger op gennem tiden fra midten af 1800-tallet til i dag. Til mange af sangene knytter sig spændende fortællinger, anekdoter eller markante begivenheder i danmarkshistorien.

Danske digtere og komponister har beriget os med sange, som vi holder af og som vi finder i højskolesangbogen. De genfortæller danmarkshistorien på en poetisk måde, de minder os om glæden ved årstidernes skiften og de vækker store og varme følelser til live. Hvad var julen uden julesange, – og hvad var en landskamp uden nationalsangen? Vi synger, og Birgitte Hansen akkompagnerer.

Arrangementet er kun for medlemmer – meld dig ind i Holstebro Højskoleforening nedenfor.

Bliv medlem af
Holstebro Højskoleforening

Ønsker du at deltage i vores spændende arrangementer, så meld dig ind i Holstebro Højskoleforening i dag.
Det koster kun kr. 150,- om året.

Vi afholder 10-15 arrangementer om året, med hovedvægten lagt på oplysende foredrag.

c/o Margit Plougmann
Skolegade 37b 
7500 Holstebro