Loading...

 

Fredag den 14. februar kl. 15.00 i Plexus, Idomlundvej 23a. Dørene åbnes kl. 14.30.

Carl og Martin Bek-Nielsen holder foredrag om deres firma, United Plantations, i Malaysia

  

   Det var faderen, Børge Bek-Nielsen fra Holstebro, der i 1951 var med til at starte produktionen af palmeolie i Malaysia, og senere blev ejer af United Plantations. Sønnerne Carl og Martin, der begge er opvokset i Holstebro, kom efter deres uddannelse i Danmark ind i firmaet, og overtog ledelsen efter faderens død.

   I begyndelsen af 2017 så det vanskeligt ud for United Plantations (UP). En af de værste El Niño-fænomener nogensinde ramte Sydøstasien i 2015, og den efterfølgende tørke betød, at plantagens palmer i Malaysia og Indonesien var gået i dvale for at klare varmen og manglen på vand. Men 2017 viste sig at blive fantastisk. Palmerne kom sig hurtigere og bedre end ventet. Konjunkturerne har generelt været gode, og endelig har en stribe grønne tiltag de seneste cirka 15 år vist sig at bære frugt. De senere år har en del virksomheder slået sig op på at være bæredygtige, og det betyder, at de gerne vil betale ekstra for palmeolie produceret bæredygtigt.

   I dag drives United Plantations med store hensyn til miljø og bæredygtighed, og der plantes til stadighed nye palmeplantager i konsortiet.