Loading...

 

Onsdag den 27. januar kl. 19 i Plexus, Idomlundvej 23 A, Idom

 

Aftenmøde med tidl. chefpolitiinspektør Kai Vittrup,

som holder foredraget

Til den yderste grænse - om verdens brændpunkter

 Denne aften kommer Kai Vittrup og fortæller om sit arbejde til gavn for sikkerheden i en urolig verden.

 

   Med klare holdninger og strategisk sans har Kai Vittrup dirigeret store politistyrker, så der blev mere orden end konfrontation. Selvlært, men i dag anerkendt som en af verdens bedste ledere. De seneste år har han arbejdet for EU og FN i verdens brændpunkter, som chef i den private sikkerhedskoncern EADS i Saudi-Arabien. I dag arbejder Kai Vittrup som sikkerhedsrådgiver.

 

   Kai Vittrup beskriver sin ambition om at gøre en forskel, og han fortæller om det arbejde, han har gjort med at få danske værdier til at smitte af på nogle af verdens farligste stater. Her er det ikke altid demokrati og menneskerettigheder, der står øverst på dagsordenen. Kai Vittrup beskriver levende, hvordan det har været og er at stå midt i disse brændpunkter, og om de kampe han har kæmpet ved de yderste grænser. På den yderste grænse er det momenterne, som afgør udfaldet. De momenter, hvor kalkuleret mod og forbandet held skiller liv fra død.

 

   “Det siger sig selv, at der er forskel på politiarbejde i Danmark og Afghanistan, men uanset om det er i København, Ringkøbing eller i de andre lande, hvor jeg har gjort tjeneste – Kroatien, Bosnien, Østtimor, Irak, Kosovo og Sudan – er idéen med et civilt politikorps den samme. At opretholde sikkerhed, fred og orden. At sørge for, at love og regler bliver overholdt. At forhindre forbrydelser og – når de sker – at være i stand til at efterforske og følge dem retsligt til dørs.”